Muhamed ef. Velić poslao nevjerovatnu poruku zločincu Ratku Mladiću

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić jedno je od omiljenih lica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a ovog plemenitog i dobrog čovjeka poštuju i vole svi.

Često nas obraduje svojim dubokim razmišljanjima na Facebook profilu koji redovno održava. Tako je bilo i prije nekoliko dana u svijetlu događaja u Haaškom tribunalu.

Oglas

”Krivi su i presuda je potvrđena! Udruženi zločinački poduhvat! Potvrđene su i kazne. Zločinački projekt je slomljen. Nažalost, preko leđa nevinih ljudi – ubijenih Bošnjaka. Ovo je djelić pravde za sve nevine. Zločinci dožive poniženje još na Ovome svijetu, Bog to kaže.
Kao građani, mi smo legalisti, poštujemo presude Međunarodnog suda pravde, tražimo to i od drugih, a kao vjernici, vjerujemo samo u to da je Svemogući Bog naš Zaštitnik, u Njegov Sud i Pravdu bezuvjetno vjerujemo”, poručio je nakon presude HVO šestorci.

Koji dan ranime, poslao je poruku zločincu Ratku Mladiću koji je također osuđen.

”Ratko Mladić je kriv! I za Genocid! Doživotna! To zločinci jedino i zaslužuju! A kakva ga tek Allahova kazna čeka, kao i sve zločinitelje! Prijedor i ostalih pet mjesta ostaju tamna mrlja na savjesti svijeta. Ali, ima Allah, Njegov je Sud najpravedniji. Tu će svi doći”, kazao je imam Velić.Bhdijaspora

Back to top button