Objavljene informacije: Pogledajte šta sve posjeduje Zlatko Lagumdžija

Zlatko Lagumdžija ne tako davno bio je izuzetno uticajna politička ličnost i predsjednik nekad moćnog SDP-a. Danas nije politički aktivan već se bavi svojom profesorskom karijerom i dobro mu ide.

A dok se bavio politikom, žario je i palio scenom, pitao se za sve. Obavljao je čitav jedan niz izuzetno važnih funkcija, bio ministar vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Vijeća ministara.

Nije bilo badava: Lagumdžija je što za vrijeme svog političkog aktivizma, što u periodu prije toga, stekao zavidno bogatstvo pa se uvijek svrstava među najbogatije bh. političare, makar se više i ne bavio pozivom. Šta sve posjeduje?

Imovina

U Sarajevu posjeduje jedan stan, nad drugim dijeli vlasništvo sa suprugom, a u Dubrovniku ima stan zajedno sa sestrom. Ova tri stana vrijede skoro milion maraka.

U sarajevskom naselju Poljine sa suprugom Aminom posjeduje imanje i vikendicu čija je vrijednost 330.000 KM.

U imovinskom kartonu je naveo i suvlasništvo nad: ušteđevinom, oročenim depozitom za školovanje djece i vrijednosnim papirima, u ukupnom iznosu od 340.000 eura. Lagumdžija i njegova supruga su kreditno zaduženi 276.000 KM, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Amina Lagumdžija je suvlasnica firme „M.P.M. Plus“ koja se bavi marketingom i menadžmentom.Bhdijaspora

Back to top button