Vozači, budite oprezni: Ceste su mokre i klizave, ili su pod snijegom

Kolovozi u našoj zemlji su uglavnom mokri ili vlažni i klizavi. Zbog ugaženog snijega otežano se saobraća na dionicama cesta na području sjeverozapadne Bosne.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz, saopćeno je iz AMSBiH. Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije.

Zbog izvođenja radova u tunelu Oštrik na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na M-5 Sarajevo – Pale (u tunelu Kalovita Brda). Vozila se preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini. Na M-14.1 Brčko – Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, saobraća se R-460 Brčko – Cerik, kao i lokalnim cestama i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se saobraća na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher). Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak – Vukosavlje. Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na:
– M-14.1 Bosanski Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice),
– M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskršća ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače, saopćeno je iz AMSBiH.

Izvor: Fena

Back to top button