POLICIJA BLOKIRALA SVE IZLAZE IZ GRADA: ČETVORICA PLJAČKAŠA U POLICIJSKIM UNIFORMAMA I NAORUŽANI AUTOMATSKIM PUŠKAMA OPLJAČKALI “BINGO”

U Bugojnu je u večernjim satima opljačkan Tržni centar “Bingo”.

Pljačka, koja je lokalnoj policiji prijavljena u 18.57 sati, dogodila se u trenucima kada se, kao i svake nedjelje, završava radni dan u ovom veoma posjećenom tržnom centru.

Kako smo saznali, pljačka se desila na jednom od stražnjih ulaza u objekat u trenucima kada se predavao pazar.

Izvele su je četiri maskirane osobe naoružane automatskim puškama i obučene u policijske uniforme.
Pripadnici PS Bugojno blokirali su sve izlaze iz grada. Uviđaj vrše pripadnici sektora kriminalističke policije.
Za sada nije poznat iznos novca koji je otuđen.
Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić potvrdio je za Avaz.ba da su pljačkaši nakon razbojništva automobilom pobjegli u nepoznatom pravcu.

U bugojanskom naselju Goruša, udaljenom oko pet kilometara od opljačkanog “Binga”, odmah nakon pljačke zapaljen je stariji Audi karavan, za koji se sumnja da je pripadao pljačkašima.

U toku je potraga.

Inače, TC “Bingo” u Bugojnu nije prvi put na meti pljačkaša.

Prošle godine dogodio se napad na radnicu mjenjačnice. Potom je u aprilu, također prošle godine, opljačkana prodavnica sportske opreme “Sport Vision”, koja se nalazi u sklopu TC.

U decembru prošle godine incident su izazvali navijači Zrinjskog, kada su pokušali otuđiti određene količine robe iz “Binga”.

Avaz

Četvorka uz prijetnju automatskim puškama opljačkala “Bingo” u Bugojnu

U večernjim satima za sada nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkale su tržni centar “Bingo” u Bugojnu, a policija na terenu traga za počiniteljima.

Oružana pljačka službenicima Policijske stanice Bugojno prijavljena je oko 19 sati, a na svu sreću povrijeđenih nije bilo. Prema informacijama iz MUP-a SBK, četiri za sada nepoznate osobe ušle su u tržni centar “Bingo” i uz prijetnju automatskim puškama od radnica su oduzele nepoznatu količinu novca.

Pripadnici policije su osigurali mjesto događaja i sve raspoložive snage se nalaze na terenu s ciljem pronalaska osumnjičenih. U mjestu Goruša policiji je večeras prijavljeno i zapaljenje vozila, a policija će utvrditi da li se radi o vozilu koje je korišteno u večerašnjoj pljački.

Uviđaj u tržnom centru Bingo još uvijek je u toku, a više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Izvor: Klix.ba Preuzeto sa : Cik-media.com