Šveđanin zainteresovan: Da li je ovo najjači kandidat za selektora BiH?!

“Cirkus” oko izbora selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine svoj epilog bi trebao dobiti 21. decembra ove godine, kada će javnosti, nakon sjednice Izvršnog odbora Saveza biti saopćeno ko će sjesti na klupu Zmajeva.

sven-goran-erikson-681×397
Iako se u javnosti pojavila informacija da su u igri za nasljednika Mehmeda Baždarevića ostala samo dva kandidata, Amar Osim i Robert Prosinečki, svakoga dana pojavi se neko novo ime, baš kao gljive poslije kiše, koje potvrdi da postoji mogućnost da preuzme naš nacionalni tim.

Nakon Fatiha Terima, sa kojim su obavljeni razgovori, ili bolje rečeno druženje, u Istanbulu, te Clarence Seedorfa još jedno veliko trenersko ime dovodi se u vezu sa Zmajevima.

Kao mogući nasljednik Mehmeda Baždarevića pojavio se legendarni Šveđanin Sven-Goran Eriksson. I sam Eriksson je potvrdio da mu je agent ponudio selektorski posao u našoj zemlji, pišu Sportske.ba.

– Nikada nisam razgovarao sa nekim iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali me agent nazvao i ponudio mi taj posao. Znam da je Bosna i Hercegovina dobra zemlja, da ima dobre i kvalitetne igrače koji, između ostalog, igraju u Bundesligi, Serie A i Premiershipu. To bi za mene bio jako zanimljiv zadatak, ali još uvijek ne mogu ništa konkretno reći – kazao je Eriksson za fotbolldirekt.se.

On se pominje i kao jedan od kandidata za selektorsku klupu Australije, koja je izborila plasman na Mundijal u Rusiju. Eriksson je u svojoj bogatoj karijeri vodio Degerfors, Goteborg, Romu, Benficu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Manchetser City, Leicester, Guangzhou, Shanghai, a posljednji angažman imao je u Shenzhenu.

Kao selektor je vodio reprezentacije Engleske, Meksika i Obala Slonovače.

(Bportal.ba/Sportske.ba)

Back to top button