Zvornik: Bjegunac uhapšen zbog ubistva pa pušten na slobodu

Autor: E. F.
Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su danas na međunarodnom graničnom prelazu Karakaj Srbijanca M. M. (34) a na osnovu potrage koju je za njim rapisala PU Zvornik zbog počinjenog krivičnog djela ubistva, saopćeno je iz te policijske agencije.

Uhapšen po potrazi pa pušten na slobodu FOTO: ILUSTRACIJA
Međutim, kako saznajemo u zvorničkoj policiji, nedugo nakon što im je predat u nadležnost privedeni Srbijanac je pušten na slobodu.

Za njim je potraga raspisana još 2011. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. U međuvremenu, tužilac koji je radio na slučaju u koji je M. M. umiješan, krivično djelo je prekvalifikovao u izazivanje opće opasnosti. Na koncu, prema nepotvrđenim informacijama, istraga protiv uhapšenog će vjerovatno bti obustavljena, te je on tako i pušten na slobodu.

Na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu graničari su uhapsili i pedesetjednogodišnjeg M. M., državljanina Srbije i BiH zbog krivičnog djela šumska krađa. On će biti predat nadležnom organu.

Na istom graničnom prelazu priveden je i tridesetpetogodišnji D. N., državljanin BiH iz Hrvatske. Utvrđeno je da D.N. potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela krađa. Predat je pripadnicima Sudske policije Doboj.

Izvor: Faktor

Back to top button