Haos u Parlamentu BiH, pa ovo je grozno!

Parlament BiH
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas privlači veliku pažnju javnosti iz više razloga, ali ponovo je i po ko zna koji put ismijana naša država i to na najperfidniji način.

Naime, u sred sjednice predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto zamolila je svog zamjenika Mladena Bosića da je mijenja. Krišto je učestovala u sastanku delegacija SNSD-a i HDZ-a na Jahorini te se nije nalazila u parlamentarnoj sali. Dakle, njoj je u tom momentu važniji bio neformalni sastanak na planini nego Parlament od kojeg prima svaki mjesec 6 ili 7 hiljada maraka plate.

Kako u sali nije bio ni drugi zamjenik Šefik Džaferović sjednica nije mogla početi iako je bilo dovoljno poslanika da se obavi rasprava o svim narednim tačkama dnevnog reda, odnosno da se sjednica nastavi.

Ipak, nakon što su Krišto i Džaferović stigli u salu, sjednica je nastavljena. Ovakav cirkus i haos nismo odavno vidjeli u bh. institucijama i to je vjerovatno najbolji pokazatelj kako se pojedini političari odnose prema svojim obavezama i državi koja ih plaća. Bruka i sramota.

bhdijaspora.net

Back to top button