Uhapšeni Enis Mrav i Saša Martinović zbog pljačke Binga u Bugojnu i Hadžićima

Službenici MUP-a KS uhapsili su Enisa Mrava i Sašu Martinovića koji su bili u bjekstvu nakon pljačke tržnog centra Bingo u Bugojno i poslovnice u Hadžićima.
Za njima je bila raspisana potjernica, a Općinski sud u Sarajevu im je odredio jednomjesečni pritvor kao i Mugdimu Omanoviću, Harisu Priganicu i Mirzi Turkoviću koji su uhapšeni ranije.

Mrav i Martinović su uhapšeni prije dva sata tokom bjekstva, potvrdio nam je Omar Mehmedbašić koji je izabrani branilac osumnjičenog Mrava.”Moj branjenik je priznao krivična djela pljačke u Bugojnu i Hadžićima. Kod njega je pronađeno 12.000 KM”, rekao nam je Mehmedbašić.S obzirom da im je već određene jednomjesečni pritvor, Mrav i Martinović će biti direktno prebačeni u KPZ “Miljacka”.

Pritvor petorki je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, da bi mogli prikrivati dokaze ili ponoviti krivično djelo, te da bi boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša. Dana 22. oktobra opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva. FUP je saopćio kako je ukupna otuđena suma novca blizu 170.000 KM.

Omanovića, Priganicu i Turkovića uhapsili su pripadnici Federalne uprave policije u noći sa 11. na 12. decembra.

Back to top button