Potraga za nestalim mladićem proširena prema Doboju

Glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač potvrdila je za Fenu da će potraga za mladićem nestalim u rijeci Miljacki danas biti proširena prema Doboju.
– Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite ni sinoć nisu prekidali potragu u dijelu od Visokog prema Kaknju, a u ranim jutarnjim satima potraga je intenzivirana. Na početku je bilo uključeno 60 volontera, a sada ih je više od 200 koji su prijavljeni i koji su podjeljeni u grupe zajedno sa našim pripadnicima koji su vođe timova kako ne bismo ugrozili bezbjednost i živote svih ljudi – kazala je Kovač.

Oni su, kako je dodala, raspoređeni od Visokog prema Kaknju i prema Zenici, a danas će se potraga proširiti i prema Doboju.

– Zajedno sa pripadnicima Federalne uprave Civilne zaštite na terenu se nalaze i pripadnici Specijalne policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kao i Republičke uprave civilne zaštite RS. Federalna uprava civilne zaštite ima i timove za spašavanje na vodi i pod vodom, ali i one koji sa kopna pružaju podršku i rade vizuelnu potragu korita rijeke – navela je Kovač.

Što se tiče dijela rijeke Miljacke, od mjesta gdje je mladić pao u vodu, odnosno gdje je posljednji put viđen, pa do Visokog potragu obavlja Kantonalna uprava Civilne zaštite Sarajevo koja rukovodi tom akcijom i kojoj su se pridružili pripadnici Federalnog MUP-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Back to top button