Voda je tijelo Aldina Mulića mogla do sada odnijeti i više od 100 kilometara

Fahrudin Solak / Vijesti.ba

Veliki broj pripadnika FUCZ, kojima se pridružio i znatan broj volontera, već četiri dana traži tijelo Aldina Mulića koji je pao u Miljacku i od tada mu se gubi svaki trag. Pregledano je područje od ušća Miljacke u Bosnu, pa do područija iza Vranduka, istakao je u Dnevniku TV1 Fahrudin Solak, direktot Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).
“Rezultata nema, nema tragova, nivo vode je porastao i do metar i po. Rijeka Bosna nosi sve ispred sebe. Radi se o teškoj pretrazi i porast vode je nešto najgore što nam se moglo dogoditi, a očekuje se i novi rast“, rekao je Solak.

Pojasnio je da postoji „mokro“ i „suho“ utapanje. Ako je tijelo na površini, za oko 30 sati je moglo preći oko 30 km.

“Već je četvrti dan i to je skoro, oko 100 sati i moguće je da pređe više od 100 km. Sutra idemo nizvodno, od Vranduka, prema Žepču, Zavidovićima, Maglaju, prema Doboju gdje se rijeka Bosna širi pa ćemo vidjeti, ali možda je tijelo negdje zaglavljeno pod vodom, ako je slučaj drugačjeg utapanja“, objasnio je direktor FUCZ.

Ističe da na brzim i mutnim vodama, kakve su trenutno, ronioci ne mogu uraditi ništa, te da obavljaju samo vizuelnu pretragu.

(Vijesti.ba)

Back to top button