Detalji ubistva i samoubistva kod Bijeljine: Miodrag se u posljednje vrijeme čudno ponašao, Savka ubijena na slavu

U selu Ljeskovac kod Bijeljine, u noći s ponedjeljak na utorak, 40-godišnji Miodrag Lubura ubio je iz pištolja majku Savku Luburu (75), a zatim izvršio samoubistvo. Ubistvo je prijavljeno Policijskoj stanici Janja u noći, u 2.15 sati.

Miodrag je, prema riječima komšinice koja je htjela da ostane anonimna, poslao SMS sestri koja živi u Australiji, u kojoj je napisao da je ubio majku.

Njihova slava
U razgovoru s policijom, noćas sam saznala da mu je sestra napisala „Kako ste, spremate li se za slavu?“, pošto je danas njihova slava – Sveti Nikola, a on joj je odgovorio „Evo, taman sam majku ubio, sada hoću sebe“ – kazala je za „Avaz“ komšinica.Sestra je nakon toga kontaktirala policiju, koja je izašla na lice mjesta i zatekla beživotna tijela.
Komšinica priča da se Miodrag, inače, ponašao čudno, a u Ljeskovac su doselili prije otprilike dvije godine iz Bratunca.

– Oni su bili izbjegli u Bratunac i tamo je Miodrag radio u Remontnom zavodu. Međutim, kada su prodali neku imovinu koju su imali, kupili su kuću, ovdje u Ljeskovcu. Majka je imala u Bratuncu moždani udar, pa se malo teže i kretala, ali je bila dobra žena. Razgovarale smo, obilazile jedna drugu, mada se posljednjih mjesec povukla, samo jednom sam je vidjela – priča komšinica porodice Lubura.

Kuća Lubura u selu Ljeskovac Foto: G. Bobić/Avaz.ba
Ona kaže da je Miodraga viđala noću kako izlazi ispred kuće i satima priča s nekim na telefon. Doselivši u Ljeskovac, nije radio, spavao je veći dio dana, samo jednom dnevno kratko je odlazio do prodavnice.

– Ne znam od čega su živjeli, da li je njegova majka imala penziju. Dolazili su im iz Australije jednom, sjećam se, pomogli da malo srede kuću. Danas je trebalo da slave Nikoljdan. Jedne godine sam pomagala Savki da spremi hranu za slavu, a eto sada se dogodilo da ova tragedija obilježi njihovu slavu – rekla je ekipi „Avaza“ komšinica pokojnog Miodraga, koja je dodala da ju je tokom noći probudila policija.

Velika tragedija

– Rekli su mi da se nešto događa, da se ne uznemiravam. Ubrzo su došla i vatrogasna kola. Tek kasnije su mi objasnili o čemu je riječ. Ovo je velika tragedija, sve komšije su u nevjerici – priča ona.

Prema navodima iz Policijske uprave Bijeljina, tijela su prevezena na Odjeljenje patalogije Medicinskog centra Bijeljina.

O slučaju je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji rukovodi istragom.

Back to top button