Prekršajni nalog za majku koja je napala tuđe dijete

Screenshot: YouTube / Vijesti.ba Tridesetšestogodišnjoj Banjalučanki M.Č., koja je u igraonici “Zemlja čuda” u tržnom centru “Emporium” uhvatila za ruku i odgurnula djevojčicu koja se naguravala s njenim djetetom, izdat je prekršajni nalog, potvrđeno je iz Policijske uprave Banjaluka.
Prethodno se banjalučkoj policiji u subotu obratila M.S. i prijavila da je njenu trogodišnju kćerku fizički napala nepoznata žena u toj igraonici.

“Izlaskom na lice mjesta policajci su utvrdili da je nepoznata ženska osoba, nakon što je vidjela međusobno naguravanje između djece, ušla u prostor za igru, te djevojčicu koja se naguravala sa njenim djetetom uhvatila za ruku i odgurnula je. Djevojčica je nakon toga pala u ograđeni prostor za igru, odnosno trampolinu”, pojasnili su iz policije.

M.Č. je, kako nam je potvrđeno, sama došla u Policijsku upravu Banjaluka.

Vaspitačica u igraonici “Zemlja čuda”, gdje se i desio incident, nam je telefonski rekla da zasad ne može davati nikakve izjave u vezi sa događajem u igraonici jer je u toku policijska istraga.

“Nikad nisam imala probleme u igraonici, ovo je prvi slučaj”, kaže ona.

Žena koja se predstavila kao majka koja je zabilježena na kamerama pozvala je portal “Nezavisnih” i negirala da ju je policija tražila kako su prenijeli neki mediji, već da je sama otišla u policiju.

A kako piše ATV, žena im je rekla “da je nekoliko puta opominjala radnicu u igraonici da se djeca tuku i da je radnica kasno reagovala, a da se na snimku vidi samo dio onoga što se dešavalo u igraonici”.

Prozvali smo i nekoliko drugih igraonica da vidimo da li su imali slične situacije. U banjalučkoj igraonici “Pahuljica” u naselju Starčevica kažu da nisu imali problema sa roditeljima, te da se tete u igraonicama pri užem dijelu grada susreću sa roditeljima koji dolaze sa svih strana.

“Kod nas u igraonice na sat ili dva dolaze djeca koju nikada nismo vidjeli, a roditelji očekuju da oni nas prihvate kao da se poznajemo. Mi ne možemo uvijek predvidjeti ponašanje djeteta i zato smo veoma oprezni da se možemo u svakom momentu za sekundu stvoriti tu, a i tete su generalno uvijek pod lupom svih. I ta teta vjerovatno nije očekivala takvu reakciju majke. Teško se postaviti u takvoj situaciji”, kažu iz ove igraonice.

Psiholog Aleksandar Milić smatra da bi djeca trebalo da budu u kontaktu jedni s drugima, ali njihovi postupci u tom uzrastu nedovoljno su kontrolisani, zbog čega treba da su pod stalnim nadzorom.

“Prirodno je da roditelj stane u odbranu svog djeteta, ali nije u redu da se to nasiljem rješava. To je nekontrolisano i na kraju protivzakonito ponašanje i takva agresivnost je krajnje neprimjerena. Osoba koja je nekontrolisano impulsivna djetetu nikako ne daje pozitivan primjer”, ističe Milić.

(Vijesti.ba / NN)

Back to top button