Zašto se El Clasico igra u 13 sati?

Fudbal je odavno postao biznis
Real Madrid će u subotu na svom Santiago Bernabeu ugostiti najljuće rivale, Barcelonu. Predstojeći El Clasico će, međutim, biti nešto drugačiji od uobičajenih susreta dva velika rivala, i to zbog termina odigravanja.
Zašto se El Clasico igra u 13 sati?
Okršaj Reala i Barce u udarnom terminu u Indoneziji i Vijetnamu!

Iako su ljubitelji fudbala navikli gledati sudare Reala i Barce u večernjim terminima, ovaj put će glavni arbitar početak “najveće utakmice na svijetu” označiti tačno u 13:00 sati.

Međutim, dok će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu širom Evrope gledati popodnevni El Clasico, u azijskim zemljama poput Indonezije i Vijetnama gledaoci će se uključiti u prenos u večernjem terminu (20:00h).

Ovakav termin El Clasica je pomno isplaniran od strane čelnika La Lige, koji nakon Kine, žele privući gledaoce i iz zemalja jugoistočne Azije u naporima da špansko prvenstvo postane najpopularnija fudbalska liga na svijetu.

Prošle sezone su tako gledaoci iz ovih zemalja bili primorani gledati El Clasico u ranim juranjim satima (3:45), ali će ove u “udarnom” terminu uživati u čarolijama Messija, Ronalda i ostalih.

Back to top button