Bijela ruža za Naneta: Sarajlije u nedjelju na Dolac-Malti odaju počast tragično stradalom Irhanu Foči

Građani Sarajeva okupit će se u nedjelju na mostu u naselju Dolac-Malta kako bi odali počast tragično stradalom Irhanu Foči Nanetu (24), koji se prošle srijede utopio u nabujaloj Miljacki. Okupljanje je zakazano tačno u 12 sati.

Poziv, koji je građanima upućen putem Facebooka, prenosimo u cjelosti:

Prošlo je 10 pretužnih dana otkako nas je napustio naš Irhan Fočo – Nane. Drago, predrago stvorenje, uvijek na usluzi svima i uvijek spreman da pomogne.

Na vijestima kažu: dva mladića upala u Miljacku. Nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao, trezveno, svjesno, sa ciljem da spasi čovjeka.

Takav čovjek, kakav je Irhan bio, se rađa rijetko. To znaju svi njegovi poznanici, prijatelji, komšije i rodbina.

Irhan nije mogao dopustiti da se pred njegovim očima čovjek utopi, a da ne pokuša da mu pomogne.

On ne bi mogao živjeti s tim. On je to znao.

Irhan je čovjek čije je ljudsko biće prožeto božanskim svojstvima. Heroj po definiciji. Među nama ga više nema, a bio je bolji od svih nas!

U Nanetovu čast, pozivamo sve njegove prijatelje iz škole, sa fakulteta, iz komšiluka, sve ljude koji su imali sreću da ga upoznaju i druge koji ga prepoznaju da se u nedjelju, 24. 12. 2017. godine, okupimo na mostu na Malti s bijelom ružom u ruci koju ćemo za hrabrog Naneta baciti u Miljacku tačno u 12 sati.

Neka ove ruže, kao simbol hrabrosti, osvijetle rijeku i pomognu potragu za nastradalim Aldinom Mulićem.

Nanetove komšije!

Podsjećamo, mladić Aldin Mulić (28), za kojim se i dalje traga, upao je prošle srijede u hladnu i nabujalu rijeku Miljacku. U namjeri da ga spasi, za njim se herojski bacio Irhan Fočo, čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Bosni kod Visokog.

Back to top button