Jeste li zaboravili Ćamila Durakovića? Pogledajte šta radi danas…

Ćamil Duraković bio je načelnik Opštine Srebrenica u jednom veoma teškom trenutku za ovaj dio naše Bosne i Hercegovine, a generalno vlada mišljenje da je svoj posao radio vrlo dobro.

No, slabim angažmanom građana, Bošnjaci su izgubili mjesto načelnika ove veoma važne opštine u kojoj je počinjen genocid 1995. godine, a Duraković je svoj aktivizam nastavio na jedan drugi način.

On je jedan od osnivača i lidera pokreta Odgovor koji je za kratko vrijeme pobrao simpatije širom Bosne i Hercegovine. Riječ je o jednoj vrsti udruženja mladih i sposobnih ljudi iz ovog kraja naše domovine. Oni svojim aktivizmom rade ono što bi trebale raditi političke stranke i rezultati njihovog rada su jasni i vidljivi.

Duraković je nedavno nakon sjednica najviših tijela Građanskog saveza, Socijaldemokratske partije, Demokratske fronte i Naše stranke, pozvao te stranke ljevice da se konačno odrede o svom budućem radu na području RS-a.
“Ja vjerujem u građansku opciju i vjerujem u princip ravnopravnosti, zaštitu individualnih prava i jednog zajedništva u kojem nećemo gledati ko se kako zove, već ko koliko vrijedi, koliko radi i koliko je spreman dati za bolju budućnost naše zemlje. Platforma Odgovora ni u jednom segmentu nije spomenula da fokus našeg djelovanja trebaju biti samo Bošnjaci, samo povratnici, već smo svugdje naglašavali tu otvorenost prema građanskom i multietničkom konceptu. Nažalost, ta naša nastojanja i dalje nisu prepoznata, te dobre namjere i uključivost svih politika”, kazao je Duraković

Biće u svakom slučaju interesantno vidjeti da li će pokret prerasti u stranku kako to kod nas obično bude. Izbori su sve bliže i bliže…

Bhdijaspora.net

Back to top button