Mislila da ima problema sa stomakom, a onda je rodila dječaka

Čačanka M.J. (39) iz naselja Kulinovci, porodila se u subotu po podne na Urgetnom odjeljenju Opšte bolnice, iako nije ni znala da je trudna.M.J. je ranije tog dana dobila jake bolove u predjelu stomaka, zbog kojih je bila primorana da potraži ljekarsku pomoć. U pratnji supruga došla je u Urgentni centar, vjerujući, kako je rekla, da se radi o nekom zdravstvenom problemu sa stomakom, piše Blic.rs.

– Kada sam počela da je pregledam vidjela sam da žena počinje da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega za urgentnog odjeljenja obavila porođaj. Žena je rodila zdravog dečaka teškog dva i po kilograma. Ubrzo su stigle i kolege sa ginekologije koji su utvrdili da je porođaj prošao u najboljem redu i da je beba zdrava. I majka se dobro osjeća – rekla je specijalista urgentne medicine dr Biljana Kočović i dodala da je zatečenim roditeljima predložila da dečak dobije ime Nenad.

Ona je naglasila i da nije reč o prevremenom porođaju.

M.J. i njen suprug već imaju devojčicu od 12 godina. Ona nam je u telefonskom razgovoru rekla da su joj roditelji poručili da ne žele da komentarišu novonastalu neobičnu, ali situaciju koja se okončala hepiendom i nenadanim proširenjem domaćinstva.

Komšije u čačanskom naselju Kulinovci ističu da komšije kažu da ništa nije ukazivalo da je M.J.u drugom stanju.

S druge strane, jedan od čačanskih ginekologa s kojim smo razgovarali kaže da je prosto nemoguće da porodilja nije na sebi primjetila nikakve promene, ali i naglašavaju da postoji mogućnost da žena na njih nije obraćala pažnju, jer nije očekivala da je trudna.

– Takve stvari su rijetke, ali se dešavaju, ovo nije jedinstven slučaj – rekao nam je čačanski specijalista.