Porodica promijenila spol: Mama je tata, tata je mama, a sin i kći su kći i sin

Suprug se rodio kao žena, supruga kao muškarac, kći kao muško, a sin kao žensko. Danas su četveročlana sretna transrodna porodica koja živi u Queen Creeku u Arizoni, a britanski Daily Mail ih predstavlja kao modernu obitelj.

Sve četvero tvrdi da su rođeni u pogrešnom spolu i danas su transrodni.

Daniel Harrott ima 41 godinu i biološki je roditelj dvoje trans-djece. Rođen je kao žena i većinu života živio je kao žena.

Vjenčao se s muškarcem i rodio dvoje djece – kći Mason i sina Joshuu. Ali tvrdi kako se nikad nije osjećao kao žena te da su mu oči otvorila njegova djeca.

Naime, lani je sin Joshua s 12 godina odlučio promijeniti spol. Tvrdi kako je već sa 6 ili 7 godina znao da je trans-osoba.

Taj put istovremeno je slijedila i njegova mlađa sestra Mason, koja je odlučila postati muškarac.

Kad mu je sin odlučio postati kći, a kći sin, i Daniel se upoznao s pojmom “transrodni”.

Muška odjeća
Kaže kako je zahvaljujući njihovoj hrabrosti da se predstavljaju onako kako se osjećaju i on odlučio u javnost izaći kao trans-osoba: “Kad sam vidio transrodne, shvatio sam da sam to ja i da je to moj život”, ispričao je Harrott za Daily Mail.

Odmah je odrezao kosu i počeo nositi mušku odjeću, u kojoj se osjećao puno sigurnije.

Nekako u vrijeme kada je postao muško, Daniel je upoznao Shirley Austin, šesdesetjednogodišnju transrodnu ženu koja je volontirala u udruzi za podršku roditeljima mladih trans-osoba.

Ona je prije bila udana, ali je u tom trenutku bila sama i mislila je da će tako i ostati. No Joshua, Mason i Harrott postali su prijatelji s Austin, a odnos Harrotta i Austin počeo se razvijati i danas svi žive zajedno.

“Konačno sam se oslobodila jer sam znala da s njim mogu biti ja i da on shvaća ko sam”, priča Austin.

“Osjećam se voljeno”, rekao je Harrott uz osmijeh. “Osjećam ljubav prema tome ko sam, baš ovakav kakav jesam.”

Izvor: Jutarnji list

Back to top button