Ministar Ramić i načelnik Čavkunović će osigurati da dječak Bajro Hodžić i njegov otac dobiju kuću

Povodom inicijative za rješavanje stambenog pitanja za trinaestogodišnjeg dječaka Bajru Hodžića i njegovog oca Muhameda Hodžića iz sela Nočajevići, reagirali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Iz kabineta ministra Ramića potvrđeno je da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u saradnji sa Općinom Kladanj, osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za Hodžiće.

Muhamed i Bajro Hodžić trenutno žive u neuslovnoj kući u kladanjskom selu Nočajevići, koja je dotrajala, a nedavno olujno nevrijeme je uništilo krov koji sada prokišnjava.

Ministarstvo i Općina su uputili izraze zahvalnosti udruženju “Budimo ljudi” iz Srebrenika i građanima, te su preuzeli odgovornost u ime institucija za rješavanje stambenog pitanja ove porodice.

S obzirom na neuslovnost stambenog objekta, u kojem se trenutno nalaze, i teške zimske uslove, Ministarstvo i Općina su pokrenuli proces zbrinjavanja Bajre i Muhameda Hodžića u privremenom smještaju, gdje će boraviti do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Načelnik Čavkunović je kazao da će Općina provesti korake ka rješavanju imovinsko pravnih odnosa, obezbjeđenja građevinsko-tehničke dokumentacije i dijela građevinskog materijala za novi stambeni objekat, kao i pitanje socio-ekonomskog statusa ove porodice.

Izvor: Faktor

Back to top button