Dodik obećao da će se osvetiti Bakiru Izetbegoviću jer ga je izbacio iz vlasti na državnom nivou

Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik je za TV1 prvi put priznao koliko mu je teško palo što njegov SNSD nije bio dio vlasti na nivou BiH u ovom mandatu. On kaže da to nikada neće zaboraviti Bakiru Izetbegoviću i da će mu se zbog toga jednog dana osvetiti.
“”Znate teško je SNSD-u bilo palo kada smo kao pobijednici ovdje očekivali da ćemo biti vlast na nivou BiH. Onda je Izetbegović svojim sećijaškim pristupom uveo SDS. Nije to bilo jednostavno podnijeti. Odjednom ste morali da izgubite mjesta da se povučete, da dobijete neku vlast koju podržavaju i stranci i šta je napravio. Oni su opozicija u RS.
TV1: Niste mu to oprostili?

DODIK: Ne, ne, šta ja imam opraštati, ja ću to vratiti, ako on bude ušao ili ako ja budem mogao vraćati, ali u svakom slučaju ako SDA dobije vlast i bude vlast, bude vladajuća partija u Federaciji, ja nemam razloga da kažem da sam gadljiv, da mi nešto smeta.

TV1: Kažete da ćete vratiti?

DODIK: Ima vremena. Njemu lično da, ne u smislu da…ali mislim da se već vraća. Dva tri puta me zvao da nešto radimo. Jednom sam bio u Šipovu, zvao me nešto, rekao sam, imaš svoju većinu pa radi.

Back to top button