Državljanka BiH pokušala bratu u Njemačkoj odnijeti zolje i bacač raketa

Mapa Bosne i Hercegovine
Dvadesetpetogodišnja državljanka Bosne i Hercegovine, ali i Republike Hrvatske uhapšena je prije nekoliko dana dok je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku pokušala da prenese tri zolje i jedan ručni bacač.

Protiv nje je podignuta optužnica za krivično djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanja oružja i eksplozivnih naprava.

“Osnovano se sumnja da je 25-godišnjakinja 16. decembra u 15:35 sati kada je kao putnica u autobusu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na MCGP Stara Gradiška, u ličnoj prtljazi prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22”, naveli su iz Opštinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu

Uhapšenoj djevojci je po prijedlogu ovog državnog tužilaštva određen jednomjesečni pritvor. Nakon što je uhapšena, kako prenose mediji, ona je rekla da je krenula u posjetu bratu u Njemačku.

Istražitelji kažu da se tokom ispitivanja držalo tako hrabro da je teško bilo uopće da se dovede u vezu s torbom za koju je, na kraju ipak priznala, da joj pripada. Nije objavljeno šta je bio krajnji cilj ove ”isporuke”.

bhdijaspora.net

Back to top button