Husić potvrdio: Mahmutović potpisao za Slogu, Zrinjskom za Ćavara ponuđeno 650.000 KM

Federalni prvoligaš Sloga iz Siminog Hana danas je u svoje redove dovela iskusnog Čelikovog napadača Aidina Mahmutovića, a u toku su pregovori o angažmanu nogometaša Zrinjskog Marijana Ćavara i napadača Bratstva Huseina Poturalića.
Posebno je zanimljiva ponuda za mladog veznjaka Plemića, budući da je, kako nam je potvrdio prvi čovjek kluba Azmir Husić, Sloga za njega u Mostar poslala ponudu od 650.000 KM.

“Sportski direktor mi je objasnio zašto bi Ćavar bio dobro pojačanje za Slogu i ja sam odobrio da pošaljemo ponudu. Radi se o istinskoj ponudi i novac možemo imati u roku 24 sata, ukoliko Zrinjski odgovori pozitivno. Ćavar je kvalitetan igrač i pravi dijamant. Želimo saradnjom s njim i njegovim angažmanom ostvariti svoje ciljeve. Ukoliko prođe ponuda, ponudili bismo Ćavaru da u Zrinjskom igra do narednog ljeta, a mi bismo snosili sve troškove prema igraču”, rekao je Husić za portal Klix.ba.

U međuvremenu je u Slogu zvanično stigao Aidin Mahmutović koji je protekle polusezone igrao za Čelik, gdje je postigao pet golova u 10 utakmica.

“Mahmutović je potpisao ugovor na dvije i po godine, a večeras ćemo obaviti razgovore s menadžerom Huseina Poturalića, kako bismo i na taj transfer stavili tačku”, istakao je Husić.

Prethodno su u Slogu došli Adnan Hrelja, Almin Abdihodžić, Almedin Ziljkić, Salko Jazvin i Aleksandar Milaković pa su samim time poznati ciljevi kluba iz Siminog Hana.

“Naši planovi su dobro poznati. Sve ovo radimo kako bismo naredne sezone igrali u Premijer ligi BiH. Od naredne sezone nastupat ćemo pod imenom Tuzla City. Dobili smo saglasnot grada da u imenu kluba možemo imati ime grada pa smo otklonili sve prepreke da promijenimo ime”, kazao je Husić za kraj razgovora.Klix

Back to top button