Sarajevo: Vjetar otpuhao krov sa kuće, na Bjelašnici izmjerena brzina od 144 km/h

Jaki i olujni udari vjetra koji su sinoć pogodili šire područje Bosne i Hercegovine prouzrokovali su nove štete za imovinu građana.

FOTO: ILUSTRACIJA FOTO: ILUSTRACIJA
Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na Bjelašnici je zabilježena brzina vjetra od nevjerovatnih 144 kilometra na sat, dok su u nižim krajevima tokom noći zabilježene brzine vjetra od oko 60 kilometara na sat.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo za Faktor su rekli da su dobili jednu dojavu oštećenja objekta u općini Vogošća.

– U ulici Muhidina Čomage 55 na Kobiljoj Glavi vjetar je odnio veliki dio krova jednog stambenog objekta, u kojem na sreću niko ne živi. Nije bilo povrijeđenih. Mi smo za sada jedino tu prijavu dobili – rekli su nam u Operativnom centru.

Slične štete zabilježene su i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, ali iz Federalne uprave Civilne zaštite ističu kako još uvijek prikupljaju podatke s terena, te da će tačan iznos štete biti poznat tokom dana.

Prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas ne bi trebalo biti jačeg vjetra. Tokom dana se očekuje kiša koja će prema noći preći u susnježicu i snijeg.Faktor

Back to top button