Veliko srce Ronalda i Georgine: Lično uručili donaciju za gladne

Cristiano Ronaldo otvorio je svoj Instagram profil 2012. godine, a prva slika koju je objavio bila je njegova proslava gola u dresu madridskog Reala.
cristiano-ronaldo-georgina-rodriguez-cristiano-jr-the-best-awards_1m0o0pgk6hgk9154x6c5wpif49
No, nameće se pitanje – ko je bila prva osoba na koju je Cristiano kliknuo follow na Instagramu? Bio je to njegov saigrač iz Reala i portugalske reprezentacije Pepe. Zatim su uslijedili Joao Moutinho i Miguel.

Prve žene koje je followao bile su Kendall Jenner i Jennifer Lopez. Danas Cristiano ima 118 miliona pratitelja na Instagramu te je postao najpopularniji na toj društvenoj mreži. Ukupno ga na Twitteru, Facebooku i Instagramu prati 297 miliona ljudi što je više od bilo koje druge osobe.

No, popularnost na društgvenim mrežama Cristiano koristi na lijep način. Naime, on i Georgina dali su ove godine veliku donaciju Global Food Bankingu, dobrotvornoj ustanovi koja distribuira hranu onima kojima je najviše potrebna, piše Goal. Čak su došli i ličnu uručili donaciju kako bi osigurali da ona dođe u prave ruke.

Također je ove godine platio liječenje 370 žrtvi pogođenih požarima koji su zahvatili Portugal.

– Nemoguće je biti ravnodušan kada vidite ovakvu tragediju. Pružam podršku svim žrtvama i vatrogascima te ću pomoći na najbolji način koji znam – napisao je na Instagramu povodom tih požara.


Donirao je i 140.000 eura kliničkom centru za rak u Madeiri gdje je njegova majka išla na terapije 2008. godine. Sjajni Portugalac je bio uključen i u slučajeve Erika Ortiza i Nuhazeta. Ortizu je platio pola troškova za liječenje teške bolesti zbog koje je dječak imao više od 30 epileptičnih napada dnevno. Nuhazetu je platio sve troškove liječenja raka u privatnoj klinici te ga došao posjetiti jer mu je bio najdraži igrač.

Cristiano ponekad možda djeluje arogantno i umišljeno, ali sigurno ima veliko srce.

(Bportal.ba/Goal)

Back to top button