Nova sezona turske serije Dolina vukova: Polat rješava krize izazvane Arapskim proljećem, progonom Rohinja muslimana…

Ekipa popularne turske serije Dolina vukova objavila je početak snimanja nove sezone pod nazivom Kurtlar Vadisi Kaos. U ovoj sezoni serija će pratiti niz kriznih događaja od proteklih nekoliko godina, počev od Afganistana, preko Makedonije i Sjedinjenih Država, do Arapskog proljeća i budističkih masakra nad muslimanima Rohinga manjine u Mijanmaru.

Najavio je to Necati Şaşmaz, koji u seriji tumači lik Polata Alemdara, u izjavi za medije povodom svečanosti dodjele nagrada za umjetnost u Konji.

Turska filmska zvijezda najavila je da će prikazivanje nove sezone serije početi u februaru sljedeće godine, te da su u njoj tematizirali teoriju haosa i ideologiju upravljanja haosom, objasnivši kako su kroz seriju pokušali dati odgovore na pitanje kako se riješiti „proizvedenog haosa“ i izaći iz anarhičnog okruženja, kao i čime se želi ovladati u ovakvim situacijama i šta je najvažnije što treba braniti u tim okolnostima.

Komentirajući stav Turske i predsjednika Erdogana o posljednjoj krizi u vezi Jerusalema, Şaşmaz je kazao da je to „revolucionaran stav“ i odgovarajući odnos, zahvalivši se predsjedniku Turske „što je izrazio stav turskog naroda i pokazao svijetu da Jeruzalem nije sam.“

Prva sezona serije Dolina vukova snimljena je davne 2003. godine, nakon čega je snimljeno još nekoliko sezona posvećenih različitim temama od Palestine do Iraka.

Trenutno se serija prikazuje u oko šezdeset zemalja u svijetu.

Pripremio: Abdullah Nasup

Back to top button