U Srebrenici 9. januara veliki skup probosanskih organizacija, stranaka i lidera

Na inicijativu Pokreta “Odgovor”, u saradnji sa Pokretom “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, udruženjima “Majke Srebrenice”, “Žene Srebrenice”, “Žene Podrinja” i Organizacijom šehida i poginulih boraca Srebrenice, u Srebrenici će 9. januara 2018. godine biti održana konferencija “Zaštita građanskih sloboda povratničke zajednice i demokratizacija na području entiteta Republika Srpska”.

– Na konferenciji ćemo govoriti o ostvarivanju prava i zaštiti građanskih sloboda povratničke zajednice na području entiteta Republika Srpska, te imati diskusiju o zajedničkoj strategiji odnosa prema SNSD-u i prema Savezu za promjene, perspektivama jedinstvenog probosanskog bloka na izborima 2018. godine – kazao je Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor”.

– Na konferenciju će biti pozvani predstavnici udruženja povratnika, lideri političkih stranaka, te predstavnici zvaničnih institucija. Vrijeme je za iskren i otvoren razgovor o tome kuda ide probosanska politika u RS-u, te šta ćemo raditi 2018. godine. Mi iz ‘Odgovora’ izražavamo spremnost da budemo moderatori u diskusiji, te ovim još jednom pokušavamo
pokrenuti međustranački dijalog – kako o predizbornom, tako i o postizbornom djelovanju na području entiteta RS – zaključio je Duraković.

Iz udruženja koja organizuju ovu konferenciju ukazano je da je ovog prilika da se konačno pokaže koje političke stranke, organizacije i pojedinci su spremni svoj lični i organizacijski integritet ugraditi u aktivno djelovanje na promjenama režima u entitetu RS.Saff

Back to top button