JOŠ JEDAN MLADIĆ NESTAO (19) U RIJECI: Esad Omersoftić u očevoj Astri noćas “sletio” u Bosnu

U ranim jutarnjim satima, oko 02.50 h, u Maglaju se u ulici Srebrenickih žrtava rata dogodila teška saobraćajna nesreća, nakon što je putničko motorno vozilo “Opel Astra” sletjelo u rijeku Bosnu.

Kako doznajemo od operativnog dežurnog u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) vozilo je izvučeno iz Bosne, ali u vozilu niko nije pronađen. Pripadnici Specijalne jefinice MUP-a ZDK, PS Maglaj i Profesionalne vatrogasne jedinice započeu su pretragu rijeke Bosne.

– Prije pronalaska tijela se ne može govoriti o utapanju, navode iz MUP-a.
Lokalna policija imala je zadatak da provjeri na svim adesama gdje bi vozač za kojim se traga mogao da bude, ali na tim adresama ga nema. Uviđaj su obavili krim inspektori PS Maglaj, a o slučaju je upoznat i dežurni kantonalni tužilac. Upoznate su i sve PS u okolini Maglaja, kao i ona u Doboju. Građani se samoinicijativno organizuju i vrše pretragu obale i rijeke Bosne – javio je Maglaj.net.

– Pripadnici specijalizirane policijske jedinice za dejstva na vodi i pod vodom MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati tragaju za nestalim 20-godišnjim mladićem E.O., rođen 1998.godine iz Maglaja…


Njegovo prazno vozilo jutros su iz vode rijeke Bosne, u maglajskoj ulici Srebreničkih žrtava rata, izvukli pripadnici Jednice za specijalne namjene MUP-a ZDK i Vatrogasne jedinice Maglaj.

U toku noći, oko dva sata i 50 minuta, vozilo marke “Opel Astra”, vlasništvo A.O. iz Maglaja, sletilo je sa ceste u rijeku Bosnu.
Maglaj nesreća 01/01/2018 0
Šta se dogodilo odmah je dojavljeno dežurnoj policijskoj službi, maglajskim vatrogascima i medicinskom timu Doma zdravlja Maglaj.
Prema zvaničnim informacijama iz zeničke policije iz korita rijeke izvučeno je vozilo, dok mladić koji je upravljao automobilom nije zatečen.


Automobilom je upravljao E.O. iz Maglaja, rođen 1998., sin vlasnika automobila A.O.

U pitanju je tinejdžer, 19-godišnji Esad Omersoftić, a bio je u automobilu u vlasništvu njegovog oca Azaharija – Ake.
Kako se doznaje, na mjesto tragedije sinoć je odmah izašla sestra mladića za kojeg se još pretpostavlja da je nestao u rijeci Bosni. U automobilu su pronađene jedna patika i naočale. Lokalna policija provjerila je sva mjesta za koja se pretpostavljalo da bi E.O., koji je upravljao vozilom, mogao biti. Međutim nije pronađen ni na jednoj od lokacija – navode iz zeničke policije.

Također, najuži članovi porodice nestalog O.E. mole građane da se što više uključe u potragu, a sve eventualne informacije mogu javiti mogu javiti Šahman Azuru putem telefona 061 76-96-88 ili policiji na broj 122.


Iz korita rijeke izvučeno je vozilo, ali ne i mladić koji je bio u njemu

(Doznajemo.com)

Back to top button