Sarajevskom dočeku Nove godine prisustvovalo više od 80.000 ljudi

Foto: Vijesti.ba

Na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu na kojem je nastupio legendarni Zdravko Čolić prisustvovalo je više od 80.000 građana i turista, potvrdili su iz MUP-a KS za Klix.ba.
Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka istakao je kako je sretan i ponosan jer je Sarajevo sinoć zaista bilo novogodišnji centar regije.

“Nakon prošlogodišnjeg nastupa Dine Merlina, sinoć smo ponovo priredili jedan zaista spektakularan događaj. Ono što je najvažnije je da nismo zaboravili praviti velike događaje i da će se Grad Sarajevo truditi da tako bude i u budućnosti. Želim se zahvaliti građanima koji su uživali sinoć i koji su bili dobri domaćini turistima koji su došli u naš grad. Nije bilo nijednog incidenta što je nevjerovatno na ovu količinu ljudi, ali to je pokazatelj da je Sarajevo siguran grad i da je grad koji je vrijedan pažnje”, rekao je Skaka za Klix.ba

Podsjećamo, prošlogodišnjem spektaklu koji je u Sarajevu priredio Dino Merlin prisustvovalo je 100.000 ljudi.

Skaka je dodao da mu je želja da tradiciju ovakvih novogodišnjih javnih dočeka nastavi i u budućnosti.

“Mi imamo plan za vrijeme trajanja našeg mandata, a sada možemo samo najaviti da će iduće godine također biti spektakl s jednom novom idejom, novim vizijama i vatrometima koji će zaista biti nešto posebno”, rekao je Skaka.

Prema riječima organizatora, Zdravko Čolić je još uvijek pod utiscima.

“Posjetioci su zaista uživali u trosatnom koncertu. Atmosfera je bila odlična i nikome nisu smetale ni niske temperature. Svi smo zadovoljni, a Čola je još uvijek pod utiscima. Ipak, najbitnije je da nije bilo nikakvih incidenata”, rekla nam je ekipa zadužena za organizaciju javnog dočeka u Sarajevu.

Podsjećamo, uprkos niskoj temperaturi i magli domaćini i gosti Sarajeva uživali su sinoć u trosatnom koncertu Zdravka Čolića koji je publiku zabavljao svojim bezvremenskim hitovima. Tri sata nisu bila dovoljna da Čola otpjeva sve svoje hitove, a “Mjerkam te mjerkam”, “Okano”, “Pisat ću joj pisma duga”, “Esma” i “Produži dalje” samo su neke od brojnih pjesama koje je publika pjevala uglas s legendarnim pjevačem.

Doček Nove godine je u glavnom gradu BiH protekao bez incidenata, a najviše intervencija imali su uposlenici Hitne pomoći KS.

Loading ad

(Vijesti.ba / Klix)

Back to top button