Ahmetovići žive u teškim uvjetima: Neophodna pomoć sedmočlanoj porodici

U selu Grabovac na granici velikokladuških mjesnih zajednica Vrnograč i Glinica sedmočlana porodica Ahmetović živi u kući koja još nije dovršena. Tridesetčetverogodišnji Elvedin živi sa suprugom i troje mališana, tri djevojčice, od kojih najstarija ima šest godina, srednja četiri, a najmlađa samo godinu. Na putu je i četvrto dijete, za koje, kažu, nemaju ništa.

U istom domaćinstvu žive i Elvedinovi brat i sestra. Ova sedmočlana porodica živi u neuvjetnim prostorijama, bez kupatila i bez osnovnih stvari, preživljavajući od danas do sutra s obzirom na to da niko od njih nema nikakvo zaposlenje niti stalne izvore prihoda. Elvedin je do sada uspijevao prehraniti porodicu zahvaljujući radu za dnevnice, ali kako su stigli hladniji dani, prestali su pozivi za rad.

Ahmetovići imaju troje djce i četvrto na putu
Porodici Ahmetović, kako su kazali, potrebna je, prije svega, hrana, ali i odjeća za djecu i namještaj, jer je ovo što trenutno imaju, dotrajalo i pohabano.

Ovo je samo jedna u nizu porodica sa prostora Velike Kladuše koje žive na rubu socijalne potrebe, a svi oni koji žele poći Ahmetovićima, mogu ih kontaktirati putem telefona 062 379 440. Avaz

Back to top button