DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE U KOJOJ SU IZGORELE DVE BEBE: Otkriven pravi uzrok požara, majka ipak bila u kući kad je buknuo!

Deca stara dve godine i godinu dana, koja su nastradala 30. decembra 2017. u selu Porodin kod Žabara, preminula su od trovanja ugljen-monoksidom.
Iako se do sada verovalo da su požar u kući izazvale sijalice na jelki, uzrok tragedije je neispravni radio-aparat.
Njihova majka Milica M. (18) navodno je kobnog jutra izašla da nahrani stoku, ali se ispostavilo da je ona ipak bila u kući, u drugoj sobi.
Horor u kući
– Navodno, požar je izbio na radio-aparatu koji se nalazio u sklopu bračnog kreveta. Vatra je prvo izbila u spavaćoj sobi, pa se potom proširila i na druge prostorije. Veruje se da je kvar izbio zbog starosti radija i neispravnih instalacija. Majka je u drugoj sobi kuvala ručak, a kad je čula vrisku i videla dim, uplašila se i istrčala u komšiluk da zove pomoć. S obzirom na to da je reč o maloj deci, oni nisu mogli da se izvuku iz kuće koja je gorela, pa su se ugušili. U trenutku kada je na njih pao zapaljeni krov kuće, mališani su već bili mrtvi – objasnio je Kurirov izvor.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Skoro se doselili
Otac nesrećnih mališana u trenutku nesreće bio je u šumi i sekao drva. Inače, Martin J. i Milica M. u selo Porodin doselili su se nedavno, kada je njega usvojio izvesni meštanin kome je bila neophodna pomoć u kući.

J. I. – Foto: Privatna arhiva
Kurir

Back to top button