Kalesija zavijena u crno: Erni, Ajši i Ajki klanjat će se zajednička dženaza

Kalesijsko naselje Miljanovci zavijeno je u crno nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Erna Sinanović (35), Ajka Hamzić (59) i Ajša Hamzić (56), dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19).

Merima Hamzić je upravljala automobilom Opel Corsa, dok je Mehmed Šmigalović vozio BMW. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Merima je iz krajnje desne saobraćajne trake prešla u krajnju lijevu. Automobili su se sudarili lijevim stranama. Inače, „pista“, koja povezuje Kalesiju i Živinice, ima četiri saobraćajne trake.

– Nesreća se dogodila po kišovitom i maglovitom vremenu. Poslije strahovitog sudara, pritrčali smo upomoć, ali… Ernu, Ajku i Ajšu mogli smo samo pokriti čaršafima jer su poginule na mjestu nesreće, dok su vatrogasci povrijeđenog vozača BMW-a izvukli nakon rezanja lima – ispričali su mještani za Avaz.ba.

Općinski načelnik Sead Džafić proglasio je 5. januar Dan žalosti na području te općine.

– Brat Fahrudin je otišao do Komemorativnog centra u Tuzli kako bi preuzeo Ernino tijelo. Svaka riječ u ovom trenutku je suvišna. Zar se ovakva tragedija mogla i morala dogoditi – kazao je Ernin otac Suljo Sinanović.

Ispred njihove kuće u Miljanovcima pristizale su komšije, rodbina, poznanici, radne kolege… Svi su u šoku i bez riječi.

– Od 12. novembra prošle godine do sinoć, na području Kalesije ugašeno je sedam života – govore okupljeni.

Podsjetimo kako su u novembru kod Tojšića tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći, te da su se mladić i djevojka utopili u rijeci Spreči nakon pada automobila.

Zajednička dženaza-namaz klanjat će se u petak, 5. januara (u 14 sati), u Miljanovcima nakon džuma-namaza, a ukop je na mjesnom mezarju.

Back to top button