17-godišnjakinja iz Visokog ostavila oproštajno pismo: “Ovaj život nije za mene. Ja vama halalim…”

Visoko je obavijeno tugom nakon što je prekjučer u 11.40 sati u naselju Buci 17-godišnjakinja A.Dž. počinila samoubistvo vješanjem. Prema zvaničnim informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, medicinsko osoblje Doma zdravlja u Visokom konstatiralo je smrt maloljetnice.
Ispred porodične kuće, jecaji i plač prekidali su bolnu tišinu. Najuži učlanovi porodice odlazili su ispred mjesne džamije da klanjaju dženazu. Malo je ko htio govoriti o ovoj nezapamćenoj tragediji.

Prva komšinica Suada Džafić još ne vjeruje da mirne, tihe i povučene 17-godišnjakinje više nema, piše “Dnevni avaz”, čija je ekipa neposredno prije posljednjeg ispraćaja i dženaze maloljetnoj Visočanki posjetila naselje Buci.

– Niko ne može vjerovati šta je uradila. Bila je veoma fino dijete. Nije se znalo za nju, bila je za deset – govori Suada.

Kobnog jutra, govori Suada za ovaj list, nastradala je doručkovala sa svojom porodicom u staroj kući, nakon čega je otišla u kuću, koja je bila u fazi adaptacije i gdje su svi zajedno uskoro trebali prijeći da žive.

– Tog jutra joj je došla i starija sestra s djetetom. Kako nam pričaju, sve je bilo najnormalnije. Doručkovala je s njima, igrala se sa sestrinim djetetom i otišla u kuću koju rade. Nedugo zatim, tamo ju je pronašla njena sestra. Ogromna tragedija – govori vidno uznemirena Suada.

Posebno ih je shrvalo oproštajno pismo koje je ostavila iza sebe, u kome traži halal od svoje porodice.

– Ostavila je oproštajno pismo s kratkom porukom: “Ovaj život nije za mene. Ja vama halalim, halalite i vi meni”, a potom je poruku zaokružila u obliku srca – tvrdi nam Suada, ističući da još niko ne može ni naslutiti šta je moglo natjerati 17-godišnjakinju da okonča tek započetu mladost i život. Avaz/A.J.

Back to top button