U Kalesiji u bolnici su već znali da je Erna podlegla. Ne mogu da sakrijem suze, hoću da se isplačem jer imam za kim da plačem

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjim Vukovijama, na nekadašnjoj pomoćnoj pisti vojnog aerodroma Dubrave, a danas putu Kalesija – Živinice, poginule su tri ženske osobe, dok su dvije osobe teško povrijeđene.

U direktnom udesu Opel Corse i BMW-a poginule su Erna Sinanović (35), Ajša Hamzić (57) i Ajiša Hamzić (55), dok su teško povrijeđeni Merima Hamzić (26) i Mehmed Šmigalović (19).
Stradala Erna Sinanović je nekadašnja reprezentativka BiH u odbojci i djevojka koja slovi za najbolju odbojkašicu svih vremena na prostoru Kalesije.

Za Source.ba portal jučer je govorio otac stradale Erne Sinanović, Sulejman Suljo Sinanović, koji je jedva smogao snage da nam ispriča šta se sinoć dogodilo.

“Erna se vozila sa kolegicom s kojom radi. Ta njena kolegica s kojom radi je vozila svoju majku, zajedno sa još jednom rodicom, na neke terapije kod fizioterapeuta. One su bile negdje na kafi dok se završi ta terapija. Sve se obavilo, a onda u povratku, nekih sedam-osam kilometara do kuće, ima jedan dio tog puta koji se zove pista, ali sada ne znam kako je došlo da jedno vozilo pređe u suprotnu traku. Bilo je i neko treće auto, bilo je magle, bilo je kiše. Nisam bio na licu mjesta”, počinje razgovor za Source.ba portal Suljo Sinanović, otac stradale Erne.

“Stradale su moja Erna, od ove djevojke što je vozila majka i od njenog amidžića supruga. Ja kada sam otišao u Dom zdravlja u Kalesiju oni su već znali da je Erna podlegla. Oni su meni rekli da su svi odvezeni za Tuzlu. Međutim, u Tuzli su mi dole rekli da kada vidiš da neko daje znakove života uzimaš njega, kada vidiš da su ostali mrtvi – oni ostaju tu. Kada je tužilac završio svoj posao, onda su njih tri oko jedan sat iza ponoći odvezene u mrtvačnicu u Tuzlu. Ne dao Bog nikome. Život se sada mora nastaviti”, kaže vidno potreseni Sulejman Suljo Sinanović.

Porodica Sinanović jedna je od poznatijih na području Kalesije. Suljo Sinanović dugogodišnji je trener fudbalera kalesijske Bosne, njegov brat Sinan Sinanović jedan je od najpoznatijih sportskih novinara u BiH, a drugi brat Fahrudin Sinanović je književnik i direktor Gradske biblioteke Kalesija.

“Pokušavam da sve ovo podnesem. Iako sam muškarac, ono što se kaže, ali sam po prirodi emotivan. Teško mi to sve pada. Pili smo kafu to poslijepodne, prije nego što će krenuti. Malo smo se šalili, ali eto, to je život. Sve se to promijeni iz onoga najboljeg u ono najgore. Moram na određeni način da budem i ponosan u svemu ovome”, kaže kroz suze za portal Source.ba Suljo Sinanović.

Dženaza namaz Erni Sinanović bit će klanjana danas poslije ikindije namaza kod nove džamije u Miljanovcima, u Kalesiji.

Back to top button