Iz kuće koju je održavala ukrala zlato i novac, vlasnika oštetila za 16.000 KM

Prijedorska policija rasvijetlila je četiri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata koje su počinile četiri osobe, a čijim je izvršenjem pričinjena materijalna šteta od oko 17.500 KM.

FOTO: ILUSTRACIJA

Za krivično djelo počinjeno u vremenskom periodu od aprila do decembra prošle godine, na štetu S. A. iz Prijedora, tereti se S. B (1975) iz Prijedora. Krivično djelo osumnjičena osoba je počinila tako što je, iskoristivši nepažnju vlasnika, u objektu kuće u kojoj je obavljala poslove održavanja, ukrala zlatni nakit i bankovnu karticu sa PIN kodom. Karticu je potom iskoristila i sa bankomata podigla veći dio novca.

– Osumnjičena osoba ovim krivičnim djelom pribavila je protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 16.000 KM za koji je ujedno oštetila vlasnika – saopćeno je iz PU Prijedor.

Kriminalističkom obradom E. J.(1978) iz Prijedora, utvrđeno je da je on u novembru prošle godine oštećenom R. D. iz Prijedora, na naročito drzak način, iz džepa pantalona, ukrao 105 KM i bankovnu karticu.

Za osumnjičenog D. M.(1978) iz Prijedora utvrđeno je da je u novembru 2017.godine u Prijedoru počinio krivično djelokrađa, ukravši priključno vozilo u kojem se nalazio oko 1 kubni metar ogrevnog drveta, čime je pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 1.100 KM, oštetivši vlasnika za isti iznos.

Krivično djelo krađa počinjeno u decembru 2017.godine na štetu R. S. stavlja se na teret P. B.(1988) iz Prijedora, koji je iskoristivši odsustvo i nepažnju oštećenog, sa bankomata ukrao novac u iznosu od 200 KM, čiju je isplatu neposredno prije toga, pokušao oštećeni.

– Nakon kompletiranja predmeta, za osumnjičene osobe Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, bit će dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela – naveli su iz prijedorske policije.

Izvor: Faktor

Back to top button