Messijeva bezdušna poruka teško bolesnom suigraču šokirala mnoge

Eric Abidal otkrio je kako ga je Lionel Messi u doba dok se borio s karcinomom zamolio da više iz bolnice ne šalje video poruke podrške ekipe, jer im svojom pojavom kvari raspoloženje.

Podsjetimo, francuski fudbaler obolio je 2011. godine od karcinoma dok je bio igrač Barcelone i nikad više nije igrao vrhunski fudbal. Abidal je tešku bolest pobijedio, ali priznaje da se morao nositi s neljudskom boli u trenucima kad je bio u najgorem stanju, prenose strani mediji.

“To je bol koje ću se sjećati cijeli život. Bila je nepodnošljiva, kao da te neko bode nožem. Kad mi je doktor rekao da ću trebati još jednu operaciju, bio sam sretan. Takvu patnju ne bih poželio nikome”, izjavio je Eric Abidal za Canal+, a onda i otkrio:
“Bio sam jako mršav i uoči utakmice napravio sam video poruku i poslao je suigračima da bih im dao podršku. Znate što mi je Messi na to rekao? Da im više ne šaljem takve stvari jer im štete.”

“Ja to nisam tako vidio, htio sam ih ohrabriti, ali su mi rekli da me vide kao kostura i to ih uznemiruje”, kaže bivši reprezentativac Francuske koji je nakon Barcelone još pokušao igrati za Monaco i Olympiacos, ali nikad više nije bio na potrebnom nivou za igranje vrhunskog fudbala pa se 2014. godine povukao.
Messijeva čak bezdušna molba koju je Abidal otkrio nije pretjerano dobro “sjela” javnosti.

Radiosarajevo.ba

Back to top button