Milan želi Džeku: Ponuda od 30 miliona eura već je spremna

Edin Džeko / Vijesti.ba

Italijanski mediji pišu da je Milan spremio ponudu od 30 miliona eura za Edina Džeku u junu mjesecu.
Otkako je Edin Džeko popularno ime evropskog fudbala, datira želja Milana da ga dovede u svoje redove, a to bi se konačno moglo obistiniti u junu, prenose italijanski mediji. Naime, čelnici Rossonera, u ovom slučaju isključivo Masimilliano Mirabelli, neće trošiti novac u januaru, već će dobro razmisliti o pojačanjima za ljetni prelazni rok.

Kako je Mirabelli rekao nedavno, tokom ljeta Rossoneri će ići na kvalitet, a ne na kvantitet, te će odabrati najbolja moguća pojačanja koja su u finansijskom rasponu koji odgovara trenutnoj situaciji na San Siru.

Prva i jedina želja za napad bit će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko za koga su Rossoneri spremili 30 miliona eura. Najbolji strijelac Serije A i Evropa lige iz prošle sezone tokom svoje karijere nije skrivao simpatije prema sedmostrukom prvaku Evrope, pa je sigurno da postoji obostrani interes.

Na ovakav potez, javlja Virgilio, Rossoneri su se odlučili zbog katastrofalnih nastupa napadača, te je Genaro Gattuso odlučio da u narednom periodu igra sa klasičnom ‘devetkom’, za što bi Edin Džeko bio idealan izbor.

(Vijesti.ba / SCsport)

Back to top button