Prosinečki za Klix.ba: Sa spiska su otpali Bešić i Hodžić, ne planiramo slati naknadne pozive

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u izjavi za Klix.ba kazao je da veznjak Evertona Muhamed Bešić neće putovati na američku turneju tokom koje će Zmajevi odigrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.
Prosinečki je na spisak igrača koji će putovati u SAD, gdje će BiH 28. januara igrati protiv SAD-a, a onda tri dana kasnije i protiv Meksika, uvrstio 28 imena.

Kako sada stvari stoje, sa spiska je otpao Bešić, a vjerovatno će otpasti i napadač Dinama iz Zagreba Armin Hodžić. Ipak, selektor ne smatra da će mu takve okolnosti stvoriti problem, a još uvijek nije poznato da li će još neko odustati.

“Vidjet ćemo tokom narednih dana da li će biti dodatnih otkaza, rano je da govorim ko će sve nedostajati. Za sada je sigurno da neće biti Bešića, jer ga Everton ne pušta, a vjerovatno ni Dinamo neće pustiti Hodžića. Nema veze, idu oni koji mogu i tu nema problema. Ići će igrači koji nastupaju u Premijer ligi uz one koji mogu i to je to”, kazao je Prosinečki za Klix.ba.

Prosinečki ne namjerava slati naknadne pozive igračima kako bi povećao broj igrača na spisku.

“Najvjerovatnije nećemo nikoga dodatno zvati. Imamo vremena da se upoznamo s igračima koji će doći, kao što imamo vremena da i njih upoznamo o onome što mi želimo i očekujemo”, rekao je selektor.

Od dolaska na selektorsku klupu Prosinečki je u velikim obavezama, a tome su doprinijeli upravo mečevi protiv SAD-a i Meksika.

“Gužva je i sada, a bit će i dalje. Ubrzo dolazim u BiH da riješimo još neke stvari, a onda 21. počinje kamp u Zenici. Tamo ćemo biti tri dana i imat ćemo priliku da igračima predočimo naša očekivanja. U SAD putujemo tek 24. januara tako da ćemo imati dovoljno vremena za razmišljanje. Vjerujem da će svi igrači dati sve od sebe kako bi se dokazali i nametnuli, a onda je na nama da vidimo koje su mogućnosti da oni igraju za reprezentaciju”, poručio je selektor.

Prosinečki nakon turneje u SAD-u namjerava obići i nekoliko reprezentativaca te porazgovarati s Vedadom Ibiševićem i Senadom Lulićem koji su se oprostili od reprezentacije. Selektor će vidjeti da li postoji šansa da Ibišević i Lulić promijene svoje odluke.

“Nisam razgovarao sa standardnim reprezentativcima, a nakon turneje krećem u obilazak. Isto važi i za Ibiševića i Lulića”, kazao je za kraj razgovora Prosinečki.
Klix

Back to top button