Cvrk: Ja znam šta je bilo u Ahmićima, a Munira neka nauči ako ne zna

Foto: Vijesti.ba

“Kao preživjeli srebreničkog genocida, uzimam sebi za pravo da javno osudim današnju izjavu polupismene predsjednice Udruženja “Majki Srebrenice” koja je više nego ikad ponizila ovo Udruženje i sve bošnjačke žrtve, posebno Ahmića”, reagovao je na Facebooku humanitarac Fadil Cvrk.
Cvrk je reagovao na vijest portala Vijesti.ba “Munira Subašić uvrijedila žrtve Ahmića: Ne znam šta je bilo tamo, Kolinda ostaje kraljica”.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Poslije višegodišnjeg kompromitirajućeg rada i skandaloznih izjava, nazivajući kraljicom osobu koja ruši Ustavni poredak BiH, ovakva čobanica ne može više biti na čelu ovog Udruženja i na osnovu žrtava genocida i ukazanog poštovanja čitavog svijeta, sticati materijalnu korist za sebe i one oko sebe. Ako ovo Udruženje nema snage i mehanizma da je smijeni, svi mi Srebreničani ma gdje bili, trebamo dići svoj glas i stati u kraj ovom bezobrazluku”, stoji u njegovoj reakciji.

“Ovakve izjave polupismene osobe su vrhunac Munirinog idiotizma koja sebi uzima za pravo da više puta u ime majki Srebrenice daje ovakve i slične skandalozne izjave. Ovo je samo jedan od hiljade primjera u našoj državi gdje se na važnim funkcijama nalaze nesposobne i podobne osobe koje nanose veliku štetu svom narodu. Konačno bi majke Srebrenice trebale ovu osobu i sve one oko nje, smijeniti i zauvijek zabraniti bilo kakvu funkciju, ukoliko žele sačuvati autoritet Udruženja.

Ja znam šta je bilo u Ahmićima, a Munira neka nauči ako ne zna.

Predsjednica agresorske države za mene nikad neće biti kraljica. Agresor je agresor”, zaključio je Cvrk.

(Vijesti.ba)

Back to top button