Džeko prelimio: Napušta Romu, ali novi klub je definitivno veliko iznenađenje

Džeko

Edin Džeko iza sebe dvije izuzetno dobre godine u ekipi Rome. Najbolji je strijelac i igrač sve slabijeg tima koji nikako da se uključi u borbu za trofeje u italijanskom fudbalu. Dijamantu su već 32 godine, sve mu je manje vremena ostalo za vrhunski fudbal, a izgleda da je konačno došlo vrijeme za odlazak iz Italije.

Iako se u smiraju karijere očekivao odlazak u Kinu ili Ameriku gdje se i dalje može zaraditi veliki novac na nekom polurekreativnom nivou kvalitete, Džeko je odlučio da se vratio ”na mjesto zločina”.

Premier liga ovog vremena je san za svakog ozbiljnog igrača, a Chelsea vjerovatno jedna od najpoželjnijih destinacija svakome fudbaleru. Nakon nekoliko dana pregovora, sada je sve jasno! Dijamant je pristao da pređe na Stamford Bridge, a ostalo je samo nekoliko detalja koji trebaju biti dogovoreni između klubova.

Nije poznato koliko će Dijamant koštati Bluese, ali spekulira se cifrom od oko 20 miliona eura što je zaista mnogo za igrača njegovih godina. Svi veliki italijanski, ali i engleski mediji su objavili da će pregovori klubova biti nastavljeni u ponedjeljak, ali je izgleda sve manje nedoumica.

Nakon odličnih igara u Manchester Cityju i još boljih predstava u Romi, je li vrijeme da Džeko konačno pokaže onu magiju koju je u nogama imao za vrijeme nastupa za Wolfsburg iz kojeg je otišao kao jedna od najboljih napadača svijeta. Svi se nadamo da jeste.

Izvor: Bhdijaspora.net

Back to top button