Zahvaljujući Nailu Bećiroviću, Konjević Polje uskoro dobija savremenu aščinicu i pekaru

Konjević Polje je jedna od najrazvijeniji mjesni zajednica na ovom području Istočne Bosne. Predivno mjesto koje je među prvima objavilo povratak 1999.godine. Dosta stanovništva je raseljeno, neki po Federaciji neki po dijaspori, ali oni najiskreniji i najhrabiji vratili su se na svoju očevinu, a u nastavku vam donosimo priču Naila Bećirovića koji je nakon dugi godina i rada u Švicarskoj odlučio da investira u svoje rodno Konjević Polje.

 

U bratunačkom naselju Konjević Polje se gradi objekat u kojem bi uskoro trebala početi sa radom raditi moderna pekara sa pratećim restoranom.

Foto: Infosvijet.net

Naime, Nail je u predratnim godinama izbjegao u Švicarsku i tu našao mir i spas za svoju porodicu, nakon dugih godina rada i borbe, odlučio je da svoj zarađeni novac investira u svoje rodno mjesto. Nail je u planu da početkom proljeća otvori ugostiteljski objekat i pekaru koja nedostaje ovom mjestu, objekat se nalazi prije benzinske pumpe sa lijeve strane kada dolazite iz pravca Zvornika. Izgradnja objekta je skoro koštala negdje oko pola miliona maraka, a investitor je Nail Bećirović. Radovi su u završnoj fazi, a prema njegovim riječima, osnovni cilj da se otvore nova radna mjesta i život mještana Konjević Polja učini kvalitetnijim.

Objekat je skoro pa završen, a u narednom periodu Konjević Polje dobija savremenu aščinicu i pekaru, ali biće uz to i još koji slobodan poslovni prostor pa ukoliko neko želi može kontaktirati Naila.

Nail takođe ističe da ima sve kupljene mašine za automehaničarsku radnju, tako da ovaj čovjek je otvoren za sve vrste pregovora, ukoliko neko ima želju da pomogne i sarađuje može se naravno obratiti Nailu, jer uz pekaru prijeko je potrebna i automehaničarska radnja, jer za bilo kakvu sitnicu mještani ovog mjesta moraju ići u Miliće ili Bratunac.

Hvala našem Nailu koji je svoj novac koji je pošteno zaradio odlučio da uloži prvenstvno u svoje rodno mjesto, a i naše divno podrinje, i zaista trebaju mnogi da slijede primjer ovog čovjeka i na bilo koji način olakšaju život povratnika.

Autor: Mehmedović M.

Izvor: INFOSVIJET

Back to top button