Brza vožnja odnijela još jedan život: 60-godišnjak stradao u Velikoj Kladuši

U saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu u popodnevnim satima desila na području velikokladuške Mjesne zajednice Čaglica smrtno je stradao 60-godišnji muškarac inicijala Ć. I. (1958.) iz Velike Kladuše, koji je u trenutku nesreće bio sam u vozilu.

Snežana Galić, portparol MUP–a Unsko–sanskog kantona, kazala nam je da je do nesreće došlo kada je vozač Ć. I., upravljajući motornim vozilom kombi marke Fiat, sletio s kolovoza.

– Uzrok nesreće je neprilagođena brzina uvjetima i stanju na kolovozu. Nakon što su na lice mjesta izašli službenici Policijske stanice Velika Kladuša zajedno sa osobljem Doma zdravlja Velika Kladuša, konstatirano je da osoba ne daje znakove života, te da je podlegla uslijed zadobivenih povreda – kazala je Galić, dodavši da bi dalji uviđaj trebao biti nastavljen danas.

Inače, ovo je prva saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na području općine Velika Kladuša u 2018. godini. U prošloj godini evidentirana je 451 saobraćajna nezgoda, od toga dvije sa smrtnim ishodom, u kojima su dvije osobe izgubile živote.

Back to top button