Ćiro o preuzimanju Sloge: Izuzetno sam raspoložen, samo bih u BiH mogao ponovo trenirati

 

Legendarni hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za portal Klix.ba poručio je kako je zainteresovan za eventualnu novu saradnju s Azmirom Husićem, ovaj put u federalnom prvoligašu Slogi iz Siminog Hana.
“Husić je veoma nadaren za posao koji radi. Siguran sam da će napraviti uspjeh koji pobornici ovog kluba očekuju. Bio bih veoma počašćen kada bih opet ostvario saradnju s njim, ovaj put u Slogi. U tuzlanskoj Slobodi smo sarađivali na najidealniji način i jako bi me veselilo da dođe do nove ‘ljubavi'”, rekao nam je popularni Ćiro.

Rođeni Travničan je osim treniranja Slobode bio i na čelu reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu od 2008. do 2009. godine pa mu iskustvo iz bh. nogometa nije strano.

“Mogu reći da sam izuzetno raspoložen za povratak u bh. nogomet. Samo bih u BiH otišao trenirati i raditi”, poručio je legendarni trener.

Blažević se nakratko osvrnuo i na jutrošnju debitantsku utakmicu Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva.

“Dobro je bilo i hvala Bogu što je tako završilo. Veliki sam pobornik Prosinečkog kao trenera, jer je on veoma nadaren. S obzirom da su igrali igrači uglavnom iz bh. lige, na kraju je to bila jedna divota i u svakom slučaju rezultat koji će dati podstrek za daljnje rad novog selektora”, kazao je Prosinečki.

Podsjetimo, Darko Vojvodić od danas više nije trener Sloge iz Siminog Hana, drugoplasirane ekipe Prve lige FBiH, a razlog raskidanja uspješne saradnje bili su trenerovi privatni porodični problemi.

Slogin čelnik Husić je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio da bi novi trener kluba mogao biti upravo Blažević.

“Još uvijek nismo donijeli odluku o nasljedniku Vojvodića. Mogu samo reći da nas je Ćiro sa Slobodom jednom odveo u Premijer ligu BiH i nije isključeno da će priliku za taj uspjeh imati i sa Slogom. Naravno, ne kažem da će Ćiro biti novi trener, ali mogu reći da ću u povratku iz Berlina svratiti u Zagreb kako bih s njim obavio razgovore”, rekao nam je Husić.

 

 

Klix.ba

Back to top button