26 ovaca, 10 koza i kapetan broda: Niko ne zna rješenje ovog zadatka za učenike petog razreda u Kini

UČENICI petog razreda jedne škole u kineskom Nanchongu, u pokrajini Sichuan, pred sebe su dobili nemogući zadatak.

“Ako se na brodu nalazi 26 ovaca i 10 koza, koliko godina ima kapetan broda?”, glasio je zadatak koji se vrlo brzo proširio tamošnjim društvenim mrežama.

Fotografije testa objavljene su na kineskom News portalu The Paper. Naravno, odmah je jasno kako je zadatak nemoguće riješiti, no to nije spriječilo učenike, ali i korisnike društvenih mreža kasnije da ponude rješenja, prenosi RT.com.

“Kapetan ima 36 godina. Poprilično je narcističan, pa ukupan broj životinja odgovara njegovim godinama”, napisao je jedan učenik. Drugi su se pokušali voditi logikom. “Kapetan bi trebao imati barem 18 godina jer maloljetnici ne mogu upravljati brodom”, napisao je.

Osnovna škola nakon tog pitanja našla se na udaru. Mnogi su smatrali kako zadatak nema nikakve veze s matematikom pa je škola vrlo brzo poslala odgovor.

“Uloga obrazovanja nije proizvoditi standardizirane rezervne dijelove…Svaki odgovor može odražavati različitu osobnost. Pitanje koje može imati više odgovora dobro je pitanje”, rekli su dodavši kako je zadatak postavljen da testira kritičko razmišljanje te da nije bilo točnih, odnosno netočnih odgovora.
24h.ba

Back to top button