Luka Menalo nova zvijezda Zmajeva: “Hrvatska? Igram za BiH, moj odgovor je jasan”

Luka Menalo, fudbaler Širokog Brijega, bio je jedan od najboljih reprezentativaca Bosne i Hercegovine na američkoj turneji i utakmicama protiv Sjedinjenim Američkih Država i Meksika.

LUKA MENALO – EPA.EU

tandardni mladi reprezentativac naše zemlje za A tim je debitovao protiv SAD-a i već tada se vidjelo da je igrač koji će predstavljati budućnost Zmajeva. Ako ga u međuvremenu ne vrbuje Hrvatska.

Menalo je rođen u Splitu, a kako utakmice na američkoj turneju nisu zvanične i smatraju se prijateljskim, nije isključeno da Savez iz Zagreba krene u akciju i pokuša vrbovati velikog talenta.

Interesovalo je to i novinara “Sportskih novosti” (SN), koji je Menala pitao da li je postojala ili postoji li opcija da se odluči za Hrvatsku?

“Zaista ne znam kako se to pitanje odjednom počelo provlačiti kroz medije. Nikad nisam imao nikakav kontakt s HNS-om, Nogometni savez BiH mi vjeruje od 18. godine. Prošao sam mlađe selekcije, sad sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor na to pitanje jasan”, kazao je Menalo za “SN”, objasnivši tako da su njegov izbor Zmajevi…

Prvotimac Širokog Brijega prošlog ljeta bio je na meti Željezničara i splitskog Hajduka, a nakon odličnih predstava u dresu nacionalnog tima sada je u igri i Dinamo. Međutim, Menalo “spušta loptu na zemlju”.

Sportske Novosti

Back to top button