Dodik kod Hadžifejzovića: Biću kandidat za Predsjedništvo BiH

“Kao predsjednik SNSD-a sigurno ću biti kandidat za neku od pojedinačnih funkcija, a ta je jedino moguća”, rekao je večeras Milorad Dodik odgovarajući na pitanje Senada Hadžifejzovića hoće li biti kandidat za Predsjedništvo BiH, prenose Vijesti.ba.
On je u emisiji Face to Face rekao da će biti kandidat, odnosno predsjednik ili predsjedavajući, na što je Hadžifejzović konstatovao da je to funkcija u Predsjedništvu BiH.

– To ste Vi zaključili, a konačnu potvrdu daće stranka, replicirao je Dodik koji je još dodao da on nema ništa protiv Bosne i Hercegovine, prenose Vijesti.ba.

Dodik je dodao i da bi se nakon mandata u Predsjedništvu BiH možda mogao vratiti na poziciju predsjednika RS.

Dodik je još kazao da moli SAD da mu ne ukida sankcije, da se on neće predati jer bi to bila izdaja ideje

On je rekao da nije protiv BIH nego za ustavnu BiH, gdje će postojati dogovor tri naroda i dva eniteta i bez stranca, BiH koja će se kretati prema EU i gdje će vladati mir.

Kazao je da su neka rješenja imala opravdanja da budu nametnuna prije 15 godina, te dodao da bošnjački narod mora osloboditi od sterotipa da će im stranici pomoći

Ponovio je da je BiH propala zemlja ako njom vladaju stranici, i da je takva Bosna i Hercegovina nemoguća, te da treba propasti BiH ako će stranici nekome zabraniti da se kandiduje.

Međutim on je naveo da je SNSD podržao na nivou BiH reformu i Reformsku agendu zbog toga što je smatrao da je to bitno Britancima i Njemacima.

On je govoreći o eventualnoj kandidaturi Šarovića kazao da on kao ni Ivanić ne može pobijediti u srpskom glasačkom tijelu nego da računa sa glasovima Bošnjaka.

Rekao je da protiv Izetbegovića nema ništa jer on odlazi sa političke scene, te dodao da će biti delegat u Domu naroda, dok mu se partija raspada.

Dodik je kazao da mu je važno da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poštuje integritet Republike Srpske sa kojim je razgovarao jučer o sastanku u Istanbulu.

(Vijesti.ba)

Back to top button