Levante produžio agoniju neprepoznatljivog Real Madrida

Foto: EPA-EFE
Ekipa Real Madrida remizirala je na gostovanju kod Levantea u meču 22. kola španske La Lige, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:2.

Kraljevski klub u vodstvo je stigao u 11. minuti. Kross je centrirao iz kornera, Ramos s nekih desetak metara šutira prema golu Levantea, a Benzema koji se nalazio u petercu domaće ekipe zasmetao je golmanu i tako omogućio kapitenu da se upiše u listu strijelaca.

Igra se na terenu nakon toga rasplamsala, pa je sudija Lopez za samo 15 minuta pokazao tri žuta kartona da bi pred sam kraj prvog poluvremena Levante došao do poravnanja.

Morales je pobjegao Ramosu i izašao je sam pred golmana Navasa koji brani njegov udarac, ali na pravom mjestu našao se Boateng koji koristi odbijenu loptu i udarcem s ivice kaznenog prostora vraća stvari na početak.

U drugom poluvremenu uslijedila je prava ofanziva aktuelnog prvaka Evrope, a prvu veliku priliku imao je Ronaldo u 64. minuti kada golman Levantea brani njegov udarac. Oier je u 75. minuti odbrani dvije nove velike prilike, ovaj put Benzemi i Ramosu, no u 81. minuti bio je nemoćan.

Benzema ostaje sam na desnoj strani i nesebično dodaje loptu do rezerviste Isca, a nogometaš Real Madrida koji je u posljednje vrijeme totalno van forme konačno postiže pogodak i donosi veliko slavlje igračima iz glavnog grada Španije.

Do kraja meča Levante je pokušao stići do novog pogotka i poravnanja, a u tome su uspjeli u 89. minuti kada rezervista Pazzini izlazi sam ispred Navasa i šalje loptu u mrežu.

Kraljevski klub do kraja je pokušao stići do pobjede, ali bez Cristiana Ronaldo koji je kod 2:1 izašao iz igre jednostavno nisu napravili nijednu ozbiljnu priliku. Kriza u taboru Real Madirda se nastavlja.

Klix.ba

Back to top button