Majka objavila fotografije: Sina sam pronašla u lokvi krvi

Dječaka s poteškoćama u razvoju pretukli su nasilnici u njegovoj školi i ostavili da leži na podu u lokvi vlastite krvi, piše The Sun.

Njegova majka koja je zastrašujuću snimku objavila na svom Facebook profilu, kaže kako škola nije učinila dovoljno kako bi zaštitila njenog sina.

– Samo nekoliko trenutaka prije brutalnog napada, učiteljica je dječaka uvjeravala da će ga zaštititi ako bude potrebno, kaže Valerie Ann Lozano.

– Kad dijete od tebe traži pomoć, smjesta ostaviš sve i pomogneš mu! Sigurno ima dobar razlog kad ti se obratilo.

Lozano je rekla da je shvatila da nešto nije u redu kad je vidjela da se učenici okupljaju na hodniku srednje škole Resnik u San Antoniu u Teksasu.

Kad se približila, ugledala je svog sina kako leži prekriven krvlju.

Na Facebooku je podijelila snimku i fotografije svojeg pretučenog sina, optužujući školu da nije učinila dovoljno da ga zaštiti.

Njena je objava podijeljena 250.000 puta, a škola je primila i mnogo poziva zabrinutih roditelja koji su se raspitivali jesu li tvrdnje Valerie Lozano tačne.

Inače, njen sin pati od ADHD-a, tjeskobe i depresije i više ne želi ići u školu i kaže da je uplašen za vlastiti život.

Škola je izdala saiopćenje u kojem navodi kako su se dvojica učenika potukla te da je intervenirala policija nakon čega su poduzete disciplinske mjere protiv obojice.

‘Nastavljamo istraživati ovaj slučaj. Vrlo ozbiljno shvaćamo sigurnost naših učenika i pažljivo razmatramo sve slučajeve nasilništva’, stoji u priopćenju škole.
jutarnji.hr