MUŠKARCI S OVOM OSOBINOM NE VARAJU: AKO JE TVOJ MOMAK ILI MUŽ POSJEDUJE, MOŽEŠ ODAHNUTI

Ako si single, preostaje ti da dobro odabereš s kim ulaziš u vezu.

Prevara je jedna od najgroznijih stvari koju nam neko može napraviti ili mi možemo napraviti nekome, ali se događa svakodnevno. Varanje je za svakog pojedinca nešto drugo, ali najnovije istraživanje u Finskoj tvrdi da su inteligentniji partneri manje skloni prevari.

Inteligencija znači duži brak

Stručnjaci na “Hanken School of Economics”, navodi Her, pregledavali su vojne zapise 200.000 finskih vojnika i otkrili da postoji važna korelacija između njihove inteligencije i ljubavne historije. Vojni zapisi sadržavali su rezultate testova inteligencije koje su vojnici ispunjavali prije nego su se pridružili vojsci.

Ispostavilo se sljedeće: što su se muškarci mlađi od 45 godina pokazali inteligentnijim, to je postojala veća vjerovatnoća da će se oženiti i ostati u braku, prenosi portal Net.

“Kao što paunov rep igra važnu ulogu u tome hoće li biti uspješan kod parenja, ljudska inteligencija ima pozitivan uticaj na želju za brakom i ostanak u njemu”, rekao je autor istraživanja Jaako Aspara.

Ali, zašto uopšte inteligentni partneri imaju uspješne brakove?

Stručnjaci su na ovo pitanje odgovorili tvrdnjom da inteligencija i njezine prednosti, poput one da su sposobniji zarađivati za život, više privlače potencijalne partnerice i zato lakše ulaze u brak.

Isto tako, inteligentniji muškarci bolje komuniciraju, a dobra komunikacija je ključ uspješnog braka.

(Hayat/Foto:Pixabay)

Back to top button