Vodoinstalater koji zarađuje više od premijera Londona

Za mnoge ljude današnjice imati stabilan posao koji omogućuje pristojnu plaću i godišnji odmor barem jednom godišnje je samo san.

Jedan vodoinstalater iz Londona svoj san pretvorio je u javu, sada zarađuje mnogo više od premijera tog grada i posjeduje imovinu u najskupljim kvartovima.

Tridesetčetverogodišnji Stefan Fraj (Stephen Fry), koji je zaposlen kao vodoinstalater za londonsku najveću nezavisnu kompaniju „Pimlico Plumbers“, godišnje zaradi 210.000 funti.

To je mnogo više od premijera Londona, koji zaradi 149.440 funti, a sedam puta više od prosječne plate u Velikoj Britaniji od 27.272 funte.

Fraj se mučio da pronađe prvi posao nakon što je završio srednju školu, a u prvi posao kao vodoinstalater ušao je kada je imao samo 17 godina, nakon što je lokalni centar za zapošljavanje predložio da stažira.

– Pomislio da bih mogao probati to, sada sam ponosan na to što sam posjetio centar tog dana – kazao je Fraj.

Nakon stažiranja u trajanju od četiri godine i zarade od samo 100 funti mjesečno, Fraj je pokrenuo vlastiti biznis. Počeo je raditi za „Pimlico Plumbers“ prije pet godina, a sada sa ženom i sinom živi u jednom od najskupljih kvartova.
Avaz

Back to top button