ZVORNIČANIN OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR ZBOG UBISTVA NIJEMICE

Sud u Berlinu jučer je na kaznu doživotnog zatvora osudio 32-godišnjeg Edina A., državljanina Bosne i Hercegovine iz Zvornika, zbog ubistva, otmice, prinudnog zatočenja i fizičkog napada. Edin je 18. maja prošle godine ubio bivšu suprugu Mišel E. (Michelle E).

Edin je sa Mišel živio od 2015. godine da bi dobio stalni boravak u Njemačkoj. Bračni par se razveo u januaru prošle godine, prije nego što je Edin riješio “papire”, pa je u Njemačkoj boravio ilegalno. Edin je posesivno pratio bivšu suprugu i prijetio muškarcima koji su bili u njenoj blizini, prenosi Avaz.

U zoru 18. maja 2017., kad je Mišelin 12-godišnji sin Kristijan (Christian) krenuo da prošeta psa, prišao mu je Edin, uperio mu pištolj u leđa i prisilio ga da ode u malu kolibu u kojoj je boravio nakon što ga je Mišel izbacila iz stana u blizini. Tamo je zavezao dječaka za stolicu i rekao mu: “A sad ću ti dovesti majku.”

Dječak se četiri sata koprcao u stolici prije nego što je oslobodio noge i dozvao pomoć. Policija je tada u stanu pronašla mrtvu Mišel, koju je Edin izbo kuhinjskim nožem. Na suđenju je Edin priznao zločin i rekao da je Mišel bila ljubav njegovog života.

(Hayat/Foto: Freepik)

Back to top button