Malom Arslanu ugrađen port putem kojeg će primati hemoterapije

Foto: Facebook

Malenom Arslanu Kulačiću ugrađen je port, putem kojeg će primati hemoterapiju. On se trenutno osjeća dobro, i oporavlja se od hitne operacije i upale uha.

Kako izjavio njegov otac Sabahudin, premješten je u bolničku sobu, a sa njim su i on i majka Amira.

“On je za sada dobro. Ima bolove, koji se uglavnom jave navečer. Zbog toga je nervozan i plače. Doktori su mu noćas morali dati lijekove za smirenje, da se umiri, jer ga je boljelo. Pomaže mu i to što smo i supruga i ja uz njega, nama je malo teško, ali za njega ćemo pretrpiti sve”, kazao je Sabahudin.

Sedmomjesečni Arslan je u istanbulskoj klinici “Acibadem” od prošle sedmice. Iako je tamo izmješten kako bi primio hemoterapije, koje bi pomogle da se umanji tumor na mozgu, odmah po dolasku hitno je operiran. Tamošnji ljekari su naknadno otkrili i da ima upalu uha, zbog čega se njegovo stanje zakompliciralo. Još nije počeo da prima hemoterapiju.

Troškovi hitne operacije bit će naknadno saopćeni roditeljima, a prema prvom predračunu njegovo liječenje koštat će više od 133.300 eura.

Novac za Arslanovo liječenje i dalje se skuplja.

Za uplate je otvoren račun u “Sparkasse banci” broj 199-462-60542828-25, na ime Sabahudin Kulačić. Za doniranje dvije KM otvoren je broj u mreži “BH Telecom” 090/291-025.

Tu je i broj 17006, koji važi za sva tri bh. operatera, a putem kojeg se, također, doniraju dvije KM.

Radiosarajevo.ba